2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Sisi és a vadászat

2010. november 15. 12:45 MTI

A monarchia miliőjét, az egykori vadászatok izgalmát és a Sisi-kultuszt eleveníti fel a ráckevei Savoyai-kastélyban november 15-től egy héten át tartó rendezvénysorozat, melynek díszvendége Habsburg- Lotharingiai Mihály főherceg lesz – mondta el a nagyszabású program főszervezője.

Rakszegi Zita előrebocsátotta, hogy a Sisi és a vadászat összefoglaló címet viselő eseménysor célja a történelmi múlt felidézése mellett a határon innen és túl élő diplomaták, üzletemberek, vadászok, illetve a különböző cégek presztizsértékű megjelenésének biztosítása. Természetesen bárki számára nyitva állnak a kapuk, akik például szívesen gyönyörködnének az egész héten látható Erzsébet királyné és a divat című kiállítás darabjaiban, vagy kíváncsiak a kastélyban és annak parkjában lebonyolított rendezvényekre - tette hozzá a főszervező.

A nyitónap szenzációjának ígérkezik az eddig Ráckeve város birtokában lévő 95 éves Sisi-könyv átadása a királyné emlékét hasonlóképp nagyra tartó és ápoló Gödöllő delegációjának - emelte ki Rakszegi Zita, aki szerint a hét folyamán a divatrajongóknak is kínálnak különlegességeket. A Czédly Mónika ruharekonstrukcióiból nyíló kiállításon egyebek mellett Sisi dámalovagló-, koronázási és csillagruháját csodálhatják meg a hölgyek és urak.

Az MTI információi szerint a Magyarországon elsőként kiállított 11 ruhaköltemény egyenesen Németországból, az aichachi Sisi-kastélyból érkezett Ráckevére. A szebbnél szebb öltözékeket felvonultató divatbemutatók (inspirációk Erzsébet királyné ruháira), kamarazenei koncertek és más programok közül kiemelkedik a november 16-i vadászgála, melyen Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg is tiszteletét teszi – számolt be a főszervező. A ráckevei vadásztársaság területén tartott szervezett vadászat élményeiről nyilván szó esik majd a pénteki vadászfórumon is, míg másnap a Sisi-bál teszi fel a hétre a képzeletbeli koronát.

A szervezők várják Rudolf-jelöltek, mesterszakács hölgyek és urak, valamint elsőbálozó párok jelentkezését, hogy tovább fűszerezzék a kulturális és gasztronómiai kínálatot, de adakozásra is nyílik majd alkalom. A november 19-i árverésen tett felajánlásokkal az árvízkárosultakat segítik majd, míg a Sisi-bálon eladott tombolajegyekből befolyt összeget a hátrányos helyzetben élőknek ajánlják fel – mondta Rakszegi Zita.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Vár negyed a föld alól | Régészeti kiállítás | Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum
Fekete lyuk - A pokol tornáca | Underground Budapest '88-'94 | Kiscelli Múzeum
Saturnalia | 2018. december 9. 11-15 óráig | Aquincumi Múzeum
SZÍVMELENGETŐ KÖZÉPKOR – KÁLYHÁK ÉS KÁLYHACSEMPÉK A KÖZÉPKORI MAGYARORSZÁGON
Könyvbemutató | A nyomor felfedezése Bécsben és Budapesten
Sztálin árnyékában - Nemzetközi konferencia - 2017. november 24.

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár