2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

A Biblia üzenete négy képben

2011. október 10. 17:07 MTI

Egy különleges evangelizációs könyv segítségével indul előadássorozat Kulcs a Bibliához címmel október 17-én a fasori református templomban. Az öt alkalomból álló, minden felekezet és nem hívők számára is nyitott program hétfőtől péntekig egy-egy órában foglalja össze a Szentírás alapüzenetét.

A sorozatot tartó, több, mint 40 éve szolgáló Végh Tamás, a fasori református gyülekezet lelkésze elmondta, hogy A nagy szabadítás - a Biblia üzenete négy képben című evangelizációs segédletet, könyvecskét évek óta újra és újra kiadják, ebben pedig igyekeznek hasznosítani azt a módszertant, amit évről évre csiszoltak, hogy minél többen "megértsék a Biblia lényegét".

A lelkipásztor rámutatott: az előadássorozat során "azt figyeljük közösen, hogy mit mond a Biblia - a világ ma is legnagyobb példányszámban kiadott könyve - négy alapvető kérdésről". Ezek: Isten hogyan képzelte el a teremtett mindenség - benne az ember - életét?; Mi történt az emberrel a bűnbeeséssel?; Kicsoda Jézus? (Miért történt a kereszthalála? Miért mondja a Biblia, hogy Ő az egyedüli Megváltója az embernek?); Milyen lehetősége van annak az embernek, aki hitet nyer ebben a Megváltóban? Mit jelent az "új élet", amelyről a Biblia beszél? - sorolta a református lelkipásztor.

Végh Tamás közlése szerint a négy fő kérdéskörhöz egy-egy képet is kivetítenek. Az első azt ábrázolja, hogy ha az ember Istennel kapcsolatban áll, "a földi dolgai is rendben lesznek". A második kép a bűnbeesést, a harmadik pedig Krisztus emberiségért hozott áldozatát szimbolizálja. Utóbbi azt érzékelteti, amikor "Isten szeretettel hajol az emberhez" - fogalmazott Végh Tamás.

A negyedik képen azt illusztrálják, hogy a hívő ember életében "elkezd rendeződni az összeborult világ", ez pedig csakis Jézus segítségével lehetséges. Ez a folyamat a gyakorlati életben is tetten érhető például akkor, amikor egy fiatal pár házasság alapjaiban lesz más a megtérés által - magyarázta.

Mint Végh Tamás közölte, ez az előadás-sorozat lehetőség arra, hogy megismerjük a "kulcsot" a Bibliához, mert "aki csak úgy elkezdi olvasni, elvész a sok információban, régi leírásokban, nehezen tudja elhelyezni a részleteket az egészben". Szólt arról, hogy gyülekezetük Julianna iskolájának és Csipkebokor óvodájának szülői közösségét is várják a sorozatra, de meghívásukat eljuttatták a VI. és a VII. kerületi önkormányzatok, iskolák és más intézmények vezetőihez és munkatársaihoz is. Utalt arra, hogy az előadásokon a kiváló orgonaművészt, Pálúr Jánost, a fasori református templom orgonistáját is hallhatják az érdeklődők játszani.

A templomi előadásokkal egy időben gyermekek számára is igényes és érdekes foglalkozásokat tartanak, a legkisebbek számára pedig gyermekmegőrző szolgálatot működtetnek.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Vár negyed a föld alól | Régészeti kiállítás | Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum
Fekete lyuk - A pokol tornáca | Underground Budapest '88-'94 | Kiscelli Múzeum
Saturnalia | 2018. december 9. 11-15 óráig | Aquincumi Múzeum
SZÍVMELENGETŐ KÖZÉPKOR – KÁLYHÁK ÉS KÁLYHACSEMPÉK A KÖZÉPKORI MAGYARORSZÁGON
Könyvbemutató | A nyomor felfedezése Bécsben és Budapesten
Sztálin árnyékában - Nemzetközi konferencia - 2017. november 24.

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár