2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Idén is várja az érdeklődőket a Nyitott Templomok Hétvégéje Szentendrén

2023. augusztus 29. 17:09 MTI

Idén is megrendezi a Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéjét a Ferenczy Múzeumi Centrum szeptember 8. és 10. között – tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Szentendrei templomok

Mint a közleményben kiemelik, a művészek, múzeumok és templomok városában az összművészeti, szakrális fesztiválon kitárják kapuikat a szentendrei templomok a zenei, irodalmi, egyházművészeti és képzőművészeti programok előtt. A Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéjének üzenete idén a „közösség”.

A rendezvénysorozat változatos, igényes programokkal várja az érdeklődőket: egyházművészeti, vallástörténeti, építészeti, helytörténeti előadásokkal, irodalmi programokkal, Radnóti, Petőfi költeményeivel és istenes versekkel – áll a múzeumi centrum közleményben.

Lesznek KÉK-séták a templomok között, gyalogos és bringás templomtúra a Skanzenben, kreatív alkotás a templomkertben, az Év Műtárgya program várja a közönséget a Szerb Egyházművészeti Múzeumban, valamint több helyszínen kórus-, orgona-, klezmer-, cselló- és délszláv muzsika csendül fel.

A programok szervezésébe a Ferenczy Múzeumi Centrum mellett a helyi katolikus, református, evangélikus, szerb ortodox, zsidó és baptista vallási közösségek, valamint a város kulturális intézményei, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, a MANK Galéria, a Skanzen, és a Szentendrei Tourinform Iroda is bekapcsolódtak.

A Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje háziasszonya Pájer Alma Virág színművész.

A hétvégén a programhelyszíneken, valamint a Ferenczy Múzeumi Centrum közösségi oldalain gyűjtést is szerveznek a szentendrei Karitász részére, az adományokat gyermekek nyári táboroztatására fordítják.

A fesztivál ideje alatt a programok ingyenesek, de akinek lehetősége engedi, adománnyal támogathatja a gyűjtés célját – hangsúlyozzák a múzeumi centrum közleményében.

A hétvége programjai karszalaggal látogathatók, amelyeket a programhelyszíneken vehetnek át a látogatók, és amelyekkel a Ferenczy Múzeumi Centrum valamennyi kiállítása, valamint a MANK Galéria tárlata is belépőjegy nélkül megtekinthető a Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéjén.

A programokról további tájékoztató a https://www.facebook.com/Szentendrei-Nyitott-Templomok-Hétvégéje internetes oldalon található, a programfüzet pedig a https://femuz.hu/wp-content/uploads/2023/08/szentendrei-nyitott-templomok-fesztivalja-2023.pdf oldalon érhető el.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Vár negyed a föld alól | Régészeti kiállítás | Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum
Fekete lyuk - A pokol tornáca | Underground Budapest '88-'94 | Kiscelli Múzeum
Saturnalia | 2018. december 9. 11-15 óráig | Aquincumi Múzeum
SZÍVMELENGETŐ KÖZÉPKOR – KÁLYHÁK ÉS KÁLYHACSEMPÉK A KÖZÉPKORI MAGYARORSZÁGON
Könyvbemutató | A nyomor felfedezése Bécsben és Budapesten
Sztálin árnyékában - Nemzetközi konferencia - 2017. november 24.

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár