2022. ősz: Megrázó másnapok
ITT támogathatsz bennünket

Kitálal Kennedy szeretője

2012. február 8. 11:22

A nagymama korú hölgy egy könyvben fedi fel az elnökkel való 18 hónapos viszonyát, amelyre a fehér házi gyakornokoskodása alatt került sor.

John F. Kennedy másfél évig tartó viszonyt folytatott a Fehér Ház gyakornokával – állítja egy frissen megjelent könyv, amelynek szerzője, a 69 éves Mimi Alford bevallja: „az elnök szeretője voltam”.

A Volt egyszer egy titok: viszonyom Kennedy elnökkel és annak következményei című sokkoló memoárból 5-én közölt részleteket a New York Post. Ebben a szerző, Mimi Alford részletesen elmeséli kapcsolatukat 1962 nyarától egészen az elnök 1963. évi meggyilkolásáig. A gyakornok ekkor fele annyi idős volt, mint a demokrata politikus.

Egy a New York Post által közzétett részlet szerint a lány mindössze négy napja ismerte az elnököt, mikor az személyes idegenvezetésre invitálta a Fehér Házba, ami magában foglalta a First lady, Jackie Kennedy hálószobájának bemutatását is.

Ötven évvel később Alford leírja, hogyan vesztette el aznap a szüzességét. „Lassan kigombolta a blúzom felső gombját és megérintette a mellemet” – így Alford, akit abban az időben még Mimi Beardsleynek hívtak. „Majd felnyúlt a lábaim között, és elkezdte lehúzni az alsóneműmet. Én pedig befejeztem a blúzom kigombolását és hagytam, hogy az leessen a vállamról a földre.”

„Miután befejeztük, felhúzta a nadrágját és rám mosolygott, mielőtt a fürdőszoba irányába mutatott volna” – számolt be a Post. „Sokkot kaptam” – írta Alford. „Ő meg úgy viselkedett, mintha az, amit az imént tettünk, a világ legtermészetesebb dolga lenne.”

A „fiatal, magas, karcsú, gyönyörű” másodéves főiskolás lánnyal mintegy másfél évig folytatott kapcsolatot az elnök – még alkalmankénti utazásai során is – egészen addig, amíg a merénylet véget nem vetett a kapcsolatuknak – írta Kennedy egyik életrajzírója.

Kennedyről köztudott, hogy számos viszonya volt elnöksége idején, többek között – állítólag – a hollywoodi szexszimbólummal, Marilyn Monroeval is. A könyvből megtudhatjuk, hogy Alford az elnök halála után magában szomorkodott, titkát mindenki elől elzárta, és megpróbálta életét újrakezdeni, csakhogy a múltja hosszú árnyékot vetett, s romba döntötte a leendő férjével való kapcsolatát is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. ősz: Megrázó másnapok
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Vár negyed a föld alól | Régészeti kiállítás | Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum
Fekete lyuk - A pokol tornáca | Underground Budapest '88-'94 | Kiscelli Múzeum
Saturnalia | 2018. december 9. 11-15 óráig | Aquincumi Múzeum
SZÍVMELENGETŐ KÖZÉPKOR – KÁLYHÁK ÉS KÁLYHACSEMPÉK A KÖZÉPKORI MAGYARORSZÁGON
Könyvbemutató | A nyomor felfedezése Bécsben és Budapesten
Sztálin árnyékában - Nemzetközi konferencia - 2017. november 24.

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár