2022. ősz: Megrázó másnapok
ITT támogathatsz bennünket

Elajándékozták a Kennedyek híres házát

2012. január 31. 14:47 MTI

A 2009-ben elhunyt massachusettsi szenátor, Ted Kennedy nevét viselő intézetnek ajándékozta a Kennedy klán a családi birtokon álló híres házat, emlékezetes családi események és heves politikai csatározások helyszínét.

Az Edward M. Kennedy Institute for the United States Senate nevű intézet oktatási központként fogja használni a patinás épületet: a politikai vezetéssel és a közszolgálat előmozdításával kapcsolatos képzéseket tartanak majd a Massachusetts állambeli Kennedy-birtokon álló házban.

A ház Ted Kennedy - a néhai elnök, John F. Kennedy és a szintén megölt igazságügy-miniszter, Robert Kennedy öccse - és özvegye, Victoria kérésére került a szenátor nevét viselő intézethez. Az ajándékozással valóra válik az az ígéret, amelyet a demokrata párti politikus tett anyjának, Rose-nak arról, hogy a több épületet is magában foglaló birtok leghíresebb létesítményét jótékony célokra használják majd.

A Cape Cod-i Hyannis Portban, a Marchant Street 50. szám alatt álló épületet 1928-ban vásárolta meg Joseph Kennedy és Rose Fitzgerald Kennedy. Hosszú évekig ez volt a család fellegvára, úszómedencével és nagy parkkal. Utóbbi híres futballmeccsek helyszíne volt. A házhoz elnöki találkozók és méltóságok látogatásainak emléke is fűződik. A Kennedy család ott ünnepelt és gyászolt, számos keresztelőt és esküvőt - például az elnök lányáét - és gyászszertartást - a néhai elnök 1999-ben elhunyt fiáét - tartották benne.

Az intézet 3,2 millió dollárt is kapott a családtól, ez a néhai Ted Kennedy újraválasztási alapjából maradt hátra. Az összeget a ház karbantartására fordítják majd. Az intézet történész szakemberekkel együtt dolgozva azon lesz, hogy a ház a nyilvánosság előtt is nyitva álljon. A Kennedy klán több tagja is a birtokon vagy annak közelében él; a családnak korlátozott bejárása lesz a házba, a tengerpart azonban továbbra is az övék marad.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. ősz: Megrázó másnapok
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Vár negyed a föld alól | Régészeti kiállítás | Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum
Fekete lyuk - A pokol tornáca | Underground Budapest '88-'94 | Kiscelli Múzeum
Saturnalia | 2018. december 9. 11-15 óráig | Aquincumi Múzeum
SZÍVMELENGETŐ KÖZÉPKOR – KÁLYHÁK ÉS KÁLYHACSEMPÉK A KÖZÉPKORI MAGYARORSZÁGON
Könyvbemutató | A nyomor felfedezése Bécsben és Budapesten
Sztálin árnyékában - Nemzetközi konferencia - 2017. november 24.

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár