2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Mesés kalandok várnak a hétvégén a tízéves Mesemúzeumban

2022. szeptember 28. 18:07 MTI

Jubileumi programokkal, családi koncertekkel, könyvvásárral, kreatív foglalkozással, mesékkel, Csukás-sétával és kiállításmegnyitóval várja a látogatókat pénteken és szombaton a tízéves Mesemúzeum.

A jubileumi ünnepségsorozat keretében nyílik meg pénteken 18 órakor a Boldogan éltek, amíg meg nem haltak című kiállítás – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Pénteken Kulcs a meséhez címmel kerekasztal-beszélgetést tartanak a Mesemúzeum kulcsőreivel. A vendégek között lesz Halász Judit színésznő, énekesnő, valamint Berg Judit, Marék Veronika, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina és Zalán Tibor író, a beszélgetés moderátora Both Gabi író, újságíró. A program ideje alatt gyerekfoglalkozást is tartanak: amíg a szülők a beszélgetést hallgatják, addig a gyerekeket a Mesemúzeum kulcsőreinek mesehőseihez kapcsolódó játékokkal várja a Hátszél nevelési program csapata.

A programok között Kovácsovics Fruzsina-koncert is megtalálható, amelyen a nézőtér szinte játszótérré változik, közös mondókázásra és táncolásra várják a gyerekeket.

Szombaton 11 órakor a Klárisok zenekar mesekoncertje indítja a programok sorát. Korzenszky Klára gyermekpszichológus, énekes és zenésztársai a koncertek során a gyermekpszichodráma, a meseterápia és a zeneterápia elemeit felhasználva közös énekléssel, játékkal, interaktív módon alkotják meg a mesét.

A varázsecset címmel komplex színházi nevelési előadás látható 12 óra 30 perctől: a KB35 Színházi Nevelési Társulat produkciójában a néző-résztevő gyerekeket közös alkotásra hívják, hogy együtt fejezzék be velük a történetet.

Ezt követően Valami készül címmel kreatív művészeti foglalkozást tartanak Kányádi Sándor versei nyomán. A foglalkozást Farkas Réka iparművész vezeti.

A Népmesekincstár Mesepedagógia Műhely mesélői a népmese napján olyan meséket mesélnek, amelyek arról szólnak. mi mindent tud, miért nélkülözhetetlen a mese.

Tizenöt órától a Ládafia Bábszínház adja elő két darabját. Elsőként az Együgyű Mihók, avagy a balgaság szerentséjének egészen igaz történetje című előadás látható, majd A lóvá tett kupec, avagy egy vásár különös története című komédiát mutatják be.

A Rutkai Bori Banda 18 órától lép fel, majd 20 órától Mit jelent "boldogan élni?" címmel Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta, író előadása hallható, amelyen annak járnak utána, hogy mi kell a mesebeli boldog élethez: milyen utakat járnak be a hősök, mivel és kivel küzdenek meg, és milyen kapcsolatban állnak a látható és láthatatlan világokkal.

A jubileumi programoknak a Mesemúzeum és a Virág Benedek Ház ad otthont. A rendezvényen a részvétel ingyenes, a férőhelyek azonban korlátozottak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik – áll a közleményben.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Vár negyed a föld alól | Régészeti kiállítás | Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum
Fekete lyuk - A pokol tornáca | Underground Budapest '88-'94 | Kiscelli Múzeum
Saturnalia | 2018. december 9. 11-15 óráig | Aquincumi Múzeum
SZÍVMELENGETŐ KÖZÉPKOR – KÁLYHÁK ÉS KÁLYHACSEMPÉK A KÖZÉPKORI MAGYARORSZÁGON
Könyvbemutató | A nyomor felfedezése Bécsben és Budapesten
Sztálin árnyékában - Nemzetközi konferencia - 2017. november 24.

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár