A
J
Á
N
L
A
T

Történelmet írunk. Önnek is. Ajándékba is.

Múlt-kor előfizetés most 25% kedvezménnyel!

A 148 oldalas prémium magazin bolti ára 1592 Ft. Weboldalunkon keresztül azonban most még kedvezményesebben fizethet elő a Múlt-korra: a 4. lapszámot ajándékba adjuk, így Önnek egy magazin csupán 1194 Ft-ba kerül.*

* Bankkártyás fizetés esetén bárki számára elérhető. (A kedvezmény a korábbi lapszámainkra nem vonatkozik!) Az árak kizárólag belföldi szállítási cím esetén érvényesek. 

Felhívjuk továbbá szíves figyelmét, hogy az előfizetés nem az aktuális, hanem a következő számtól indul! Az aktuális számot keresse a nagyobb újságárusoknál!

HA A BEFIZETÉSHEZ SZÜKSÉGES POSTAI CSEKKET A SZÁLLÍTÁSTÓL ELTÉRŐ CÍMRE KÉRI (AJÁNDÉK), KÉRJÜK, AZ ADATLAP "MEGJEGYZÉS" ROVATÁBAN JELEZZE.

Gyors. Olcsó. Kényelmes.

Előfizetéssel sokkal olcsóbban juthat a magazinhoz.

Bankkártyával rendezett előfizetés esetén a 4. lapszámot ajándékba adjuk.

Tökéletes karácsonyi ajándék.

Előfizetéssel, külföldre történő megrendeléssel kapcsolatos kérdéseit az [email protected] címen várjuk.
2021. tavasz: Híres testvérek árnyékában
ITT támogathatsz bennünket

 
Keresett szó   
Címke szerint
Dátum és között
Keresési feltételek:
Címke: Múlt-kor magazin 2011/tél
9 találat
[1]

Rákosi Mátyás 60. születésnapja

[2011.11.19. 23:56] Történelmi Magazin

Valamilyen rejtélyes okból csak a 209. számú meghívó jutott Rákosi Mátyásnak a saját, 60. születésnapjára küldött invitálások közül. A malőrből annak ellenére nem lett ügy, hogy a vezér ünneplése országos keretek közt zajlott.

[2]

Horthy Miklós születésnapjai, 1919-1944

[2011.11.19. 23:33] Történelmi Magazin

Az első világháború után számos európai országban alakult ki vezérkultusz, ez alól Magyarország sem volt kivétel. A hasonló kurzusokban kiemelt szerepe van az ünnepléseknek.

[3]

Kádár kerek évfordulói

[2011.11.19. 23:27] Történelmi Magazin

Az 1956-ban hatalomra vergődött Magyar Szocialista Munkáspárt a pártvezér kerek évfordulóját szinte eldugta a nyilvánosság elől.

[4]

Hitler áprilisai

[2011.11.19. 23:21] Történelmi Magazin

Szélsőjobboldali körökben április 20-a a mai napig megünneplendő dátum: évről évre alkalmat ad arra, hogy Adolf Hitler születésnapján a diktátorra és a nevével fémjelzett nemzetiszocialista rezsimre emlékezzenek a kései szimpatizánsok.

[5]

Élet a Niitaka-hegyen túl

[2011.11.19. 23:15] Történelmi Magazin

Hetven évvel ezelőtt, 1941. december 7-en Japán lerohanta Pearl Harbort, az Egyesült Államok hawaii szigeteki katonai támaszpontját. Az amerikai veszteség elsőre óriásinak tűnt: 188 repülőgép es 4 csatahajó semmisült meg, 2400 ember meghalt. Az ázsiai birodalom terve – az USA csendes-óceáni flottájának kiiktatása – mégsem vált be: a japánok fő támadási célpontjának tekintett repülőgép-hordozók nem voltak ugyanis a kikötőben. Ennek ismeretében viszont kérdéses: volt-e így értelme a támadásnak? Japánban egyelőre nem gondolkodnak a válaszon.

[6]

Az ártatlanság kora

[2011.11.19. 23:08] Történelmi Magazin

A zirci ciszterci apátsági barokk templomot az 1732-es években kezdték el építeni a Heinrichauból érkező ciszterci szerzetesek az első, 1182-es alapítású román kori templom még álló köveiből. A templom csodálatos berendezései, liturgikus tere, freskói, orgonái alapján az ország legegységesebb barokk templomai közé sorolható. Az 1891-es évben történt restaurálás folyamán - amelyről bővebb írásos dokumentum nem maradt fenn - a most látható eredeti templombelsőt - a neobarokk stílusjegyeinek megfelelően - erőteljesen megváltoztatták. A jelenlegi képe jóval élénkebb színeket tartalmaz, világosabb, életvidámságot sugalló, emellett eredeti barokk az 1995-ben kezdődő restaurálásnak köszönhetően.

[7]

Napóleont megmérgezték?

[2011.11.19. 23:01] Történelmi Magazin

A Császár halálának körülményei még messze nem tisztázottak. Számos elmélet kering elhalálozásának okairól. De vajon kinek szolgálhatott előnyére az angolok legfőbb ellenségének eltűnése?

[8]

Kábítószerek a szocializmusban

[2011.11.19. 22:47] Történelmi Magazin

Ami még a Nagyfa galerisek számára csak álom lehetett, az 1970-es évek közepére valósággá vált. Bár ekkoriban a kábítószer fogyasztása Magyarországon elsősorban szipuzást, (pálmázást), különféle gyógyszerek szedését (Parkan, Noxiron, Gracidin), esetleg gyógyszerre ivást jelentett. Igazi drogokat külföldi kiküldetésben levő diplomatagyerekek, külföldi barátokkal rendelkező értelmiségiek használtak. Ekkoriban könnyedén átjuthatott az ellenőrzésen felbontatlanul egy lsd bélyeget tartalmazó külföldi levél vagy kokaint rejtő játékmackó is.

[9]

Az elhagyott kastély

[2011.11.19. 22:22] Történelmi Magazin

Magyarország talán leghíresebb, de biztosan legkiterjedtebb világörökségi értékét, a Tokaj-Hegyalját sokan sokféleképpen gondozzák, építik, hogy fenntarthassuk. De ahhoz, hogy méltón menthessük meg az utókor számára, ahhoz nemcsak jóakarat és pénz kell, hanem „kultúra is kell oda, hogy szakszerűen és gazdaságosan használjuk fel a pénzt és munkaerőt, és lélek is kell oda minden poklon keresztül kitartó, ami Hála Istennek elpusztíthatatlan őserejében meg van ma is Hegyalján” – kezdte gondolatait Dr. Ambrózy Ágoston 1932-ben egy, a Tokaj-Hegyaljával foglalkozó tanulmányában.

ID34: Múlt-kor (desktop) - Beúszó magazin ()
Bezár