A
J
Á
N
L
A
T

Történelmet írunk. Önnek is. Ajándékba is.

Múlt-kor előfizetés most 25% kedvezménnyel!

A 148 oldalas prémium magazin bolti ára 1592 Ft. Weboldalunkon keresztül azonban most még kedvezményesebben fizethet elő a Múlt-korra: a 4. lapszámot ajándékba adjuk, így Önnek egy magazin csupán 1194 Ft-ba kerül.*

* Bankkártyás fizetés esetén bárki számára elérhető. (A kedvezmény a korábbi lapszámainkra nem vonatkozik!) Az árak kizárólag belföldi szállítási cím esetén érvényesek. 

Felhívjuk továbbá szíves figyelmét, hogy az előfizetés nem az aktuális, hanem a következő számtól indul! Az aktuális számot keresse a nagyobb újságárusoknál!

HA A BEFIZETÉSHEZ SZÜKSÉGES POSTAI CSEKKET A SZÁLLÍTÁSTÓL ELTÉRŐ CÍMRE KÉRI (AJÁNDÉK), KÉRJÜK, AZ ADATLAP "MEGJEGYZÉS" ROVATÁBAN JELEZZE.

Gyors. Olcsó. Kényelmes.

Előfizetéssel sokkal olcsóbban juthat a magazinhoz.

Bankkártyával rendezett előfizetés esetén a 4. lapszámot ajándékba adjuk.

Tökéletes karácsonyi ajándék.

Előfizetéssel, külföldre történő megrendeléssel kapcsolatos kérdéseit az [email protected] címen várjuk.
2021. tavasz: Híres testvérek árnyékában
ITT támogathatsz bennünket
Múlt-kor

A magyar sport 70 aranypillanata

A Múlt-kor őszi számának 64 oldalas extra melléklete a magyar sport 70 aranypillanatát idézi fel. Ki szerezte meg a 100. magyar olimpiai aranyérmet? Ki lett 14 évesen olimpiai bajnok? Ki törte meg a magyarok ötkarikás átkát? A mellékletben most ezekre a kérdésekre is választ talál.


Weisz Richárd, 1908, londoni olimpia
A birkózás maratonja

Weisz Richárdnak az 1908-as londoni olimpián hatalmas erőfeszítésre volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze a magyar csapat első birkózó-aranyérmét. Az „orosz hústorony”, Alekszandr Petrov ellen, az Angliában szokatlan időjárási körülmények között, tűző napon megrendezett döntő több mint egyórás küzdelmet követően sem dőlt el, ám a bíró végül pontozással hozta ki Weiszt győztesként.

Fuchs Jenő, 1908, londoni olimpia
Szánkó, tőzsde, olimpia

ID10: Múlt-kor (desktop) - TESTUDO 2. (cikkoldal - 4. bekezdés) (Régi Cikkoldal - 4. bekezdés)

A magyar olimpiai csapat első vívóaranyérmét 1908-ban Londonban, salakos pályán az evezésben és szánkózásban is kiváló eredményeket elérő, civilként tiszti alügyészként és tőzsdetitkárként dolgozó Fuchs Jenő szerezte meg. Fuchs Stockholmban megvédte olimpiai bajnoki címét, emellett pedig mindkét olimpiáján győzedelmeskedett csapatban is anélkül, hogy valaha magyar bajnokságot nyert volna.

Kronberger Lili, 1911, bécsi világbajnokság
Az egyetlen férfi a korcsolyapályán

Bár 1906-ban már rendeztek női világbajnokságot jégkorcsolyában, Magyarországon még 1910-ben is csak férfiak számára írtak ki bajnoki versenyt – amelyet ekkor már harmadik alkalommal egy nő, Kronberger Lili nyert meg. Az 1908 és 1911 között sorozatban négy világbajnoksági címet bezsebelő sportoló volt az, aki Kodály Zoltán ösztönzésére bevezette a gyakorlatok zenére történő bemutatását.

A teljes cikk a Múlt-kor történelmi magazin 2017. ősz számában olvasható.

Előfizetési lehetőségek

Digitális

Digitális formában
szeretnék előfizetni
a magazinra vagy korábbi
lapszámot vásárolni

vásárolok

Nyomtatott

A magazin nyomtatott
verziójára szeretnék
előfizetni vagy már korábban
megjelent lapszámot vásárolni

vásárolok
ID34: Múlt-kor (desktop) - Beúszó magazin ()
Bezár